Søk
Close this search box.
Mastercare helsebenk

A3 - Exlusive

kr 17,990.00

Mastercare ryggbenk er et svensk konsept, hvor bruk av tyngdekraft forenes med nordisk tankegang om trygghet og effektivitet for å bekjempe smerter i nakke, skuldre og rygg med 7 års garanti.

Mastercare – effektiv avlastning for nakke og rygg uten ubehag

Mastercare ryggbenk er et svensk konsept, hvor bruk av tyngdekraft forenes med nordisk tankegang om trygghet og effektivitet for å bekjempe smerter i nakke, skuldre og rygg. 

Det unike med Mastercare ryggbenk er det bevegelige ryggbrettet, samt muligheten for å låse benken helt ned til 15 grader i vinkel.  

Den lave vinkelen hjelper tyngdekraften til en mer effektiv avlastning, hvor kroppen slapper av uten anspente muskler. Den effektive avlastningen gjør at du kan bruke din Mastercare ofte og lengre, nettopp for å vedlikeholde og forbedre resultatene.

Både det bevegelige ryggbrettet og muligheten for å låse benken i ulike vinkler, gir deg mulighet til å gjøre ulike øvelser og bevegelser. Disse ble utviklet av leger og fysioterapeuter, og er utviklet med tanke på smerter i ulike områder. 

Ved bruk av Mastercare ryggbenk vil du tilføre væske, luft og næring inn i skivene i ryggraden, som igjen vil gi deg bedre bevegelighet og mindre smerter.

Hvordan fungerer Mastercare?

Ryggraden din er som en kraftig spiralfjær, der funksjonen til fjæren kommer fra mellomrommet i spiralene – jo lengre avstand mellom hver spiral, jo bedre bevegelse er det i fjæren. 

I ryggraden har du skiver mellom hver ryggvirvel, disse skaper fjæring og gjør at kroppen beveger seg jevnt. Skivene er helt avhengig av å få tilført næring, luft og væske fra utsiden.
Dette tilføres når ryggraden beveger seg – det vil si at hvis du ikke beveger deg nok, vil heller ikke skivene få nok næring. 

Når mangelen på bevegelse og mengden av næring synker, vil avstanden mellom ryggvirvlene reduseres, som igjen kan føre til at nervene kommer i klem og resultere i smerter.

For å redusere ryggsmerter så vil man helt naturlig strekke på seg og bruke tyngdekraften for å lindre smertene. Som for eksempel å henge i armene i en dørkarm. Denne metoden vil føre til at musklene rundt ryggraden spenner seg og vil jobbe mot sin hensikt, og det gir lite effekt.

Hvordan kan Mastercare hjelpe?

Etter den vitenskapelige studien til Dr. Lennart Dimberg og en bedriftsfysioterapeut i Volvo Aero, så man en reduksjon i smerter på 50% og 7,9 færre sykedager etter 3 måneders bruk.

Dette er et resultat av:

Avslappende muskler

Når du bruker Mastercare slapper musklene av rundt ryggraden og du kan lett bli kvitt avfallsstoffer som forårsaker muskelsmerter.

Redusert press på nerver

Når du strekker ut ryggen på Mastercare reduserer du trykket på nerver som ligger i klem og smerter som det fører til.

Hjelper ryggskivene til å motta næring og væske

Når du strekker ut ryggen på Mastercare hjelper du ryggskivene til å få næring og væske som behøves for en god og smertefri ryggfunksjon

Fordelene er ikke begrenset til kun rygg og nakke. Når du ligger bakoverlent i Mastercare, hjelper dette også på sirkulasjonen i hovne ben og føtter. 

Hjernen er det organet som bruker mest oksygen, og ved bruk av Mastercare gjør det lettere for hjertet å pumpe oksygenrikt blod til hodet. Flere brukere melder om at de føler seg mer våken og fokusert etter kun kort tids bruk.